Så slutar PL

1. Manchester United

Inget stoppar den röda maskinen i år. Laget har en härlig mix av rutin och ungdomlighet och en bra balans mellan offensiv och defensiv. Spelare som Rooney, Nani och Young kan göra det där lilla extra när det behövs och om Chicharito fortsätter spruta in mål blir United extremt svårslagna.

2. Manchester City

City ser starka ut i år. Om de lyckas behålla Tevez så vet vi vad de kan prestera i anfallsväg och de har även en riktig stjärna i nyförvärvet Agüero. Defensiven är stabil och City har en av PLs bästa målvakter i Joe Hart. Silva kommer bli viktig för en lyckad säsong.

3. Chelsea

Man ska aldrig räkna bort Chelsea, men i år tycker jag de ser sämre ut än tidigare. De har mycket rutin och hög kvalitet med stjärnspelare på flera positioner och kommer självklart vara med och slåss om titeln, men i år räcker det inte ända fram. Om Drogba och Torres hittar varandra kan det bli riktigt bra. Undrar hur stort förtroende Villas-Boas har efter säsongen om de inte tar hem en enda titel?

4. Tottenham

Man vet aldrig med Tottenham. De är ett sånt där lag som kan tappa en tvåmålsledning hemma mot lag som Stoke, för att sedan spela otroligt bra i en match där de är underdogs. Spurs MÅSTE börja spela bättre mot topplagen. Annars kan de hamna nere vid sjundeplatsen. Viktigt att de får behålla Modric och att Van der Vaart har ytterligare en bra säsong.

5. Arsenal

Arsenal ser sämre ut i år än förra säsongen. De fortsätter säkert spela fin fotboll, men vinner inte när det går trögt. Om de får behålla Nasri kommer han att bli otroligt viktig. Undrar hur länge Wenger får stanna vid ännu en titellös säsong.

6. Liverpool

Det har snackats mycket om Pool inför säsongen och Dirk Kuyt har själv sagt att de kan vinna ligan. Det tror jag inte. Liverpool kommer vara bättre än förra säsongen och kommer att kämpa där uppe, men till slut får de ge sig. De har gjort några fina värvningar, men har en för tunn trupp. Kan komma allt mellan fyra och sjua.

7. Everton

Har egentligen ett bra lag, men har underpresterat flera säsonger i rad. Om de lyckas undvika skador på viktiga spelare kan de komma högt upp i tabellen. Arteta och Cahill blir lika viktiga som vanligt.

8. Sunderland

Bruce verkar ha fått ordning på sitt Sunderland och i år kommer de att vara starka. Intressanta nyförvärv i Sebastian Larsson och  Connor Wickham och ny rutin och vinnarinstink genom Wes Brown och John O´Shea. Sunderland har värvat smart.

9. Aston Villa

Svårtippat lag, men kan spela riktigt bra stundtals. N’Zogbia och Bent blir viktiga. Given kan bli ett utav säsongens köp.

10. Stoke

Stoke har etablerat sig till ett starkt mittenlag i Premier League och kommer enligt mig att vara ännu starkare i år. Vi vet vilket tryck det kan bli på Britannia.

11. Fulham

Intressant att se Riise tillbaka i PL. Återförenas med brorsan. Zamora blir viktig för en lyckad säsong.

12. Newcastle

Vi har redan sett Joey Barton som en riktig idiot. Kan vi få se honom som en brilliant spelare? Han blir viktig för Newcastle i år. Intressant nyförvärv i Yohan Cabaye.

13. West Bromwich

Jag kanske har underskattat Albions lite, eller överskattat dem. Faktum är att de är väldigt svårplacerade. Odemwingie var grymt bra förra säsongen och blir lika viktig i år. Kan Hodgson göra som med Fulham och få upp West Brom högt i tabellen? Bra köp i Ben Foster!

14. Bolton

Ser sämre ut framåt efter att ha tappat Johan Elmander. Kevin Davies måste ha en bra säsong och även spelare Stuart Holden och Nigel Reo-Coker måste prestera.

15. Wolves

Ser starka ut i år för att vara Wolves. Steven Fletcher blir viktig. Ofta väldigt svårslagna på hemmaplan.

16. Wigan

Hugo Rodallega är riktigt bra, men kan inte bära laget ensam. Ojämna och svårtippade, men jag tror inte på dem i år.

17. Blackburn

Blackburn kommer finna sig nere runt nedflyttningsplats vid säsongsslutet, men jag tror de klarar sig. Hoppas Martin Olsson kan få en bra säsong.

18. Norwich

De tre lag som kommit upp är också de som åker ur. Norwich kan bli årets Blackpool, men har inte vad som krävs för att stanna i PL.

19. QPR

Har på papperet bättre lag än Norwich, men hamnar ändå nedanför. Ser inte särskilt bra ut.

20. Swansea

Swansea kommer få det otroligt tufft och kommer inte ta många poäng. Blir lite av en slagpåse.

Advertisements

About letsunited

An absolut United fan who loves to watch, talk and write about them.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s